Kovo 20 d. Vilniaus apskrities VPK Ukmergės rajono policijos komisariate vyko 8-12 klasių teisinių žinių konkurso „Temidė“ rajoninis turas. Ukmergės rajono policijos komisariate konkursas organizuojamas jau 15-ti metai. 

Konkurso tikslas - ugdyti jaunimo supratimą apie teisinę sistemą,  vykdyti mokinių ankstyvąją teisės pažeidimų, smurto prevenciją, suteikti žinių ir praktinių įgūdžių kuriant saugią aplinką. Šiais metais į renginį, skirtą jaunimui, pažvelgta novatoriškai, pakeisti nuostatai. Gal todėl ir mokinių susidomėjimas buvo žymiai didesnis, į konkursą susirinko net 7 komandos.

Konkursą vedė mūsų gimnazijos moksleivės - Gunda Savilionytė ir Aistė Matulevičiūtė. Mokinių žinias ir pasirodymus vertino komisija, kurią sudarė rajono policijos komisariato viršininkas Mindaugas Petrauskas, Prevencijos poskyrio viršininkas Tomas Zimblys, rajono prokuratūros prokuroras Liudas Žuklys, Švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistas Arūnas Augustinas bei rajoninio konkurso „Temidė“ globėjas, rėmėjas  UAB „Ukrenga“ vadovas Audrius Poška.

Teisinės jaunuolių žinios buvo vertinamos konkurse “Protų mūšis”. Susumavus visus rezultatus, paaiškėjo kad pereinamoji konkurso taurė sugrįžta atgal į Siesikų gimnaziją. Komanda „MKLKJ-5“, kurią sudarė Karolis Stankevičius, Lijana Petrikaitė, Martynas Stankevičius, Karolina Činikaitė ir Justė Pažūsytė, iškovojo teisę atstovauti rajonui Vilniaus apskrities mokyklų moksleivių  konkurse „Temidė“, kuris vyks balandžio 8 d. Komandą paruošė socialinė pedagogė Edita Ciemnolonskienė.

Meninę programėlę dalyviams ir sirgaliams dovanojo taipogi mūsų gimnazijos dainų atlikėja  Samanta Latožaitė ir merginų šokių grupė "One Fancy". Pertraukėlės metu gerą nuotaiką sukūrę šokėjai, sulaukė ne tik palaikymo, bet  ir dalyvių bei sirgalių, prisijungusių šokiui kartu.