Šių metų pradžioje veiklą pradėjęs III gim. kl. mokinės Samantos Latožaitės organizuojamas choras „Vox Libri“ nustebino ir pradžiugino ne vieną dalyvavusį Valentino dienos renginyje. Kada ir kaip susikūręs choras planuoja savo veiklą ir apie kokius užsibrėžtus tikslus svajoja, šiandien choro organizatorė Samanta ir sutiko duoti trumpą interviu.

 

1. Sveika Samanta. Pradžioje papasakok truputį apie save. Ar prisimeni nuo kada atradai muziką - pati pradėjai dainuoti bei groti?

 Dainuoju jau tikrai seniai. Pirmą kartą paėmiau mikrofoną į rankas būdama 5-erių metų, bet rimtai dainuoti pradėjau nuo 1-os klasės ir tai tęsiasi iki dabar. Dainavimas man šiuo metu yra laisvalaikis, pramoga ir darbas. Nėra taip, kad aš gročiau puikiai. Dažniausiai groju savo malonumui gitara arba pianinu.

2. Kada ir kaip kilo mintis mokykloje steigti chorą?

Mintis kilo visiškai ekspromtu per Kalėdų atostogas. Tiesiog pagalvojau, kad gimnazijoje mokausi priešpaskutinius metus ir kad reikėtų ką nors tokio surengti kaip choras. Tad atėjau į mokykla ir parašiau skelbimą. Iš tikrųjų tada dar niekas nežinojo, kad chorui vadovausiu aš, tai buvo paslaptis. Laukiau atrankos dienos su dideliu jauduliu, nes nežinojau ar kas susidomės ir ateis. Bet pavyko, mūsų dabar – 17.

3. Kodėl choras vadinasi ,,Vox Libri“?

Sunkiausia buvo išrinkti pavadinimą. Buvo daug siūlymų ir visi buvo tikrai puikūs, bet gavome įdomų pasiūlymą pasivadinti „Vox Libri“ - balsų knyga. Ir tada tiesiog supratome, kad šis pavadinimas kaip tik mums.

4. Kokia buvo choro kūrimo pradžia? Kaip buvo atrinkinėjami choristai?

Svarbiausi punktai atrinkinėjant choristus buvo, kad jie turėtų balsą bei klausą. Žinoma keliems žmonėms teko pasakyti ir ne, o tai tikrai buvo sunku.

5. Kokie buvo pirmieji choro ,,Vox Libri“ pasirodymai?

Pirmasis mūsų pasirodymas įvyko per Valentino dienai skirtą renginį. Buvo tikrai daug jaudulio. Nežinojome ar pasiseks ar ne. Bet kadangi turiu tikrai šaunius choristus, kurie greitai mokosi, mums pasisekė tikrai puikiai. Pacituosiu mūsų pavaduotojos žodžius: „Tai buvo jūsų pirmas blynas, bet tikrai neprisvilęs“. Vėliau gavome pakvietimą ir į Ukmergę, visi buvo tikrai nustebę, kad mes tokie šaunūs.

6. Ką choras planuoja nuveikti/ kur pasirodyti greitu metu?

Na, mes turime tikrai daug planų, mokytis ir tobulėti. Gal net vėliau išgarsinsime mūsų mokyklą, bet pagyvensim pamatysim. Be to mes esame pakviesti kovo 29 d. dainuoti koncerte „O Tu Dainuok“, o tai tikrai šaunu. Tikimės, kad kvietimai neišseks.

7. Kokias svajones, tikslus puoselėja choras ilgesniam laikui?

Tikimės siekti kuo daugiau. Aš labai tikiuosi, kad choras neišsiskirs, net baisu apie tai pagalvoti, bet manau, kad jei bus norinčių dainuoti net tada, kai aš paliksiu šią puikią mokyklą, aš į ją sugrįšiu ir mokysiu chorą toliau.

8. Ką pati galėtum palinkėti visai gimnazijai ir ypatingai mūsų moksleiviams, kurie savo laisvalaikį ar net ateitį sieja su muzika? Palinkėčiau visiems nenuleisti rankų jei kas nepavyksta, o stengtis dar labiau, nes be mūsų pačių, mūsų svajonių niekas neišsipildys. Būkite drąsūs, nebijokite parodyti savo sugebėjimų, užsiimkite jus dominančiomis veiklomis ir gyvenimas taps daug linksmesnis. Visiems sėkmės karjeroje.

Ačiū už interviu

Liveta Urbonaitė

Siesikų gimnazijos II gim. klasės mokinė